Rejse med kæledyr

rejse hund

Det bliver mere og mere almindeligt, at hunde- og katteejere tager deres kæledyr med til udlandet på ferie eller pga. varig flytning, og rejsen går ofte længere væk end før i tiden.
Det kan være dejligt at have kæledyret med på ferie, men det stiller krav til dyreejeren.

Ting man bør tænke over inden man tager sit dyr med på rejse:

Forbered dig godt – begynd i god tid – (op til ½ år før)

Vil det overhovedet være en fornøjelse for mit kæledyr at komme med ud at rejse, – eller tager jeg den med for min egen skyld? ). Overvej evt. om dyret har det bedre med at blive passet i en god pension eller i hjemmet, mens man er væk.

Tilrettelæg din ferie på dyrets præmisser, hvis du vælger at tage det med. F.eks.er det ikke nødvendigvis rart for en hund eller kat at sidde mange timer i en varm bil på vej sydpå eller at være lukket inde i bilen, mens familien er på shoppingtur i en storby. Nogle lande er mere hundevenlige end andre, eks er Tyskland et ”hundevenligt” land, som tager meget hensyn til din hund.

Er der krav til vaccinationer og attester fra de veterinære myndigheder i det pågældende land?

Er der krav for, at mit dyr kan komme med tilbage til Danmark? (tjek på www.fvst.dk, fødevarestyrelsens hjemmeside).

Er der smitsomme sygdomme, mit dyr kan pådrage sig i det pågældende land? Og hvad gør jeg for at forebygge dem (spørg dyrlægen til råds).

Hvordan skal dyret rejse? (Bil, Færge, Fly).

Har mit dyr tendens til at blive køresyg eller bange under rejsen? Og hvad gør jeg for at undgå det? Evt. forebyggende medicin (spørg dyrlægen til råds).
Hvor dyret skal finde ro og hvile under rejsen og på destinationen. Medbring gerne dyrets egen kurv og tæpper. Er dyret vant til en transportkasse kan dette være dens velkendte base.

I bilen er dyret “rejsegods”, og skal sikres som sådant. Det betyder kort sagt at dyret ikke må kunne rutsje rundt og blive til fare. Små hunde og katte sikres bedst i en transportkasse stående bag sædet mens større hunde er bedst sikret i bagagerummet, evt. i transportkasse men med afgrænsning til selve kabinen.

Husk også at en bil meget hurtigt bliver livstruende varm, hvis dyret efterlades heri.

Sørg også for, at dyret har adgang til vand under såvel køretur som pause. Især på de varme dage tabes hurtigt meget væske. Kølemåtter kan også være effektive.